Μη Eπεμβατική Bλεφαροπλαστική με τη μέθοδο PLEXR

Μη Eπεμβατική Bλεφαροπλαστική με τη μέθοδο PLEXR

Πολλά άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας  έχουν περίσσεια δέρματος στα βλέφαρα. Η περίσσεια αυτή του δέρματος κάνει το βλέμμα τους να δείχνει κουρασμένο  και   <<γερασμένο>> . Υπάρχουν άτομα που φοβούνται την επέμβαση της  βλεφαροπλαστικής λόγο των πιθανών επιπλοκών αλλά και αισθάνονται ανασφάλεια για το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική, όπως εξάλλου και από το όνομά της, δεν  χρησιμοποιεί  νυστέρι ή λέιζερ για την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, αλλά ούτε ράμματα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται όλοι οι κίνδυνοι  και  οι επιπλοκές της επέμβασης. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους που έχουν πρόβλημα ανεξαρτήτου ηλικίας. Δεν γίνεται τομή, ούτε αφαίρεση του επιπλέον δέρματος και του λίπους, ούτε τροποποίηση των μυών των βλεφάρων. Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται  αφαιρώντας κερατινοκύτταρα  μέσω εξάχνωσης. Καθένα  από αυτά τα spot εξαχνώνει τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα  χωρίς να επηρεάζει την βασική μεμβράνη, χωρίς να προκαλεί αιμορραγία και το πιο σημαντικό χωρίς να προκαλεί νέκρωση στους περιβάλλοντες και υποκείμενους ιστούς. Η συσκευή PLEXR  κάνει χρήση της τέταρτης κατάστασης της ύλης, το PLASMA.

Με το PLEXR αποφεύγονται οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι του LASER. Η συσκευή χρησιμοποιεί  ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο που μοιάζει με κεραυνό, προκειμένου να  αυξάνεται επιλεκτικά η θερμοκρασία σε μία συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς χωρίς να επηρεάζονται  οι βαθύτερες στοιβάδες. Γι’αυτό δεν δημιουργούνται ουλές ή ασυμμετρίες .

Είναι η μόνη συσκευή φυσικού και μόνιμου γεμίσματος με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες, με σταθερό και μόνιμο αποτέλεσμα.

Η διαδικασία εφαρμόζεται σε πτυχές βλεφάρων και  περιοφθαλμικές  ρυτίδες  ανάλογα με τις ανάγκες  και το πρόβλημα του καθενός.  Ο ασθενής μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας μπορεί να δει το αποτέλεσμα. Η κάθε συνεδρεία διαρκεί 10 λεπτά και τα σημαδάκια που είναι σε μορφή μεγέθους λιγότερο  από ένα χιλιοστό θα εξαφανιστούν σε 3 με 7 μέρες στη χειρότερη περίπτωση. Μέχρι να εξαφανιστούν τα σημαδάκια καλύπτονται με ένα απλό make up.   Ο ασθενής μετά την εφαρμογή μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του κ στις δραστηριότητές του την ίδια μέρα ακόμα κ μετά από την εφαρμογή κ δεν χρειάζεται να λάβει κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή ούτε ιδιαίτερες και αυστηρές προφυλάξεις.

Η μέθοδος αυτή είναι ευρέως γνωστή στο εξωτερικό και εκτός από την περιοχή των βλεφάρων έχει και άλλες εφαρμογές όπως :

Αφαίρεση ξανθελασμάτων, τατουάζ και ουλών καθώς και στη θεραπεία ενεργής ακμής. Επίσης σε συνδυασμό με άλλες μη επεμβατικές τεχνικές μπορεί να γίνει αναμόρφωση στα χείλη ,το πηγούνι,τα ζυγωματικά και τις ρυτίδες. Βελτίωση του περιγράμματος και του τόνου του προσώπου  όπως το lifting . Οι μέθοδοι αυτοί  είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι κα συχνά  πραγματοποιούνται με ειδικό γιατρό. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, στα πλαίσια της αναίμακτης αισθητικής χειρουργικής είναι ότι ποιο καινούριο  υπάρχει, θα έπρεπε όμως ο κάθε ενδιαφερόμενος να είναι πολύ προσεκτικός διότι δυστυχώς υπάρχουν και απομιμήσεις των μηχανημάτων τα οποία είναι επικίνδυνα και επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές.

 

 

Η  Ιατρός

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ


Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Ειρήνη Ν. Γεωργιάδου MD, PdD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Εγνατία 77 (6ος όροφος), Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα 2310 221279, 2310 242634
Email: [email protected]

Πώς θα μας βρείτε