Οφθαλμολογικές Εξετάσεις

Οφθαλμολογικές Εξετάσεις

Εξετάσεις που διενεργούνται

Βασική οφθαλμολογική εξέταση
Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος(γυαλιά οράσεως), έλεγχος χρωματικής αντίληψης, τονομέτρηση, βιομικροσκόπηση, βυθοσκόπηση, κερατομετρία, βασικός ορθοπτικός έλεγχος.

Διαθλαστική μελέτη
Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλασιμετρία, διαθλαστικός έλεγχος με και χωρίς κυκλοπληγία (μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας), κερατομετρία, Orbscan II , παχυμετρία κερατοειδούς, βιομετρία.

Μελέτη γλαυκώματος
Μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως (τονομέτρηση), παχυμετρία κερατοειδούς, βυθοσκόπηση, οπτικά πεδία, laser τομογραφία και τοπογραφία κεφαλής οπτικού νεύρου με OCT, καμπύλη πιέσεως.

Οπτικά πεδία
Έλεγχος της κατάστασης των οπτικών νεύρων με την καταγραφή του εύρους του οπτικού πεδίου του κάθε οφθαλμού, για τη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος και ορισμένων νευρολογικών παθήσεων.

Μελέτη καταρράκτη
Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος, μυδρίαση, βιομικροσκόπηση, κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς, βιομετρία.

Βυθοσκόπηση
Έλεγχος βυθού με άμεσο και έμμεσο οφθαλμοσκόπιο και τρικατοπτρική ύαλο του GOLDMANN.

Βιομετρία
Απαραίτητη προεγχειρητική εξέταση στον καταρράκτη για τον προσδιορισμό των βαθμών του ενδοφακού.

Ορθοπτική μελέτη
Έλεγχος του στραβισμού και της διπλωπίας.

Φωτογράφηση
Προσθίου ημιμορίου-βυθού.

Φλουοροαγγειογραφία
Ειδική εξέταση για τη διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων του βυθού του οφθαλμού. Με ειδική κάμερα λαμβάνονται φωτογραφίες του βυθού, αφού προηγουμένως έχει χορηγηθεί ενδοφλεβίως ειδική χρωστική (φλουοροσείνη).

Laser τομογραφία και τοπογραφία της ωχράς κηλίδας (OCT)
Σημαντικότατη νέα εξέταση για παθήσεις της ωχράς κηλίδας.

Laser τομογραφία και τοπογραφία της κεφαλής του οπτικού νεύρου (OCT)
Σημαντική νέα εξέταση για την παρακολούθηση του γλαυκώματος, που μετράει το πάχος της στιβάδας των νευρικών ινών (RNFL) και τη κοίλανση της κεφαλής του οπτικού νεύρου.

Τοπογραφία κερατοειδούς
Χαρτογράφηση της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς που χρησιμεύει στη διάγνωση του κερατόκωνου, διαφόρων μορφών αστιγματισμού και στον προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο του καταρράκτη.

Εξέταση που δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον κερατοειδή, τον πρόσθιο θάλαμο και τη κόρη του οφθαλμού. Απαραίτητη στις διαθλαστικές επεμβάσεις.

Παχυμετρία κερατοειδούς
Μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς. Απαραίτητη εξέταση σε διαθλαστικές επεμβάσεις με laser και στη μελέτη του γλαυκώματος.

Α & Β υπερηχογραφία
Υπερηχογραφικός έλεγχος του οφθαλμού.

Εξέταση για την εφαρμογή φακών επαφής
Κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς, έλεγχος δακρυικής στιβάδας, μέτρηση παραγωγής δακρύων.

Αισθητική Οφθαλμολογία

Δερματικά Εμφυτεύματα
Tο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική ως ένα ενέσιμο εμφύτευμα, ‘γεμίζοντας’ τις ρυτίδες και τις δερματικές πτυχές και προσθέτοντας όγκο σε περιοχές που το χρειάζονται (π.χ. χείλη, ζυγωματικά κλπ). Επίσης χρησιμοποιείται και στην οφθαλμοχειρουργική.

Botox
Η βοτουλινική τοξίνη (Botox) είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που παράγεται από το βακτήριο c. Botulinum και είναι σε θέση να εξασθενήσει τον σπασμό των μυών. Για αισθητικούς λόγους δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί περιορίζεται τοπικά στους μύες. Αυτή η ουσία δρα στον μυ στο επίπεδο της ελευθέρωσης της ακετυλχολίνης μπλοκάροντας την μετάδοση της.

Βλεφαροπλαστική
Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος των βλεφάρων και του ενδοκογχικού λίπους.
Ακόμη είναι η αφαίρεση ογκιδίων και στιγμάτων (ξανθελάσματα, αδενώματα, πανάδες). Διόρθωση της εκ στροφής του κάτω βλεφάρου (γεροντικό εκτρόπιο) και τέλος απόσβεση των ρυτίδων στις έξω γωνίες των ματιών (πόδι χήνας).


Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Ειρήνη Ν. Γεωργιάδου MD, PdD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Εγνατία 77 (6ος όροφος), Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα 2310 221279, 2310 242634
Email: [email protected]

Πώς θα μας βρείτε